Vermuts Teal

Vols aprendre a ser un agent de canvi per liderar un procés de transformació organitzatiu cap a un paradigma TEAL?

Aquest paradigma, proposa una forma radicalment diferent d’estructurar i d’operar una organització, abordant les necessitats i reptes actuals de les empreses i amb la finalitat de fomentar la plenitud personal, l’autogestió i l’evolució continua.

Als VERMUTS TEAL coneixeràs i experimentaràs aquest nou paradigma per augmentar la consciència i aplicar canvis organitzatius.

Dates: 3, 10, 17, 24, 31 de maig i 7 de juny.

  • Places limtades (20 persones)
  • Les sessions tindran lloc a l’Espai Crea de Creacció, Edifici de la Casa de convalescència, Dr. Junyent 1 , segona planta.

OBJECTIUS DE LA FORMACIÓ:

  1. Descobrir perquè les empreses estan evolucionant cap a un nou paradigma…
  2. Conèixer què és una organització TEAL.
  3. Descobrir els beneficis i els reptes d’una empresa Teal.
  4. Comptar amb exemples reals: conèixer les empreses que ja han fet el canvi i com han evolucionat.
  5. Conèixer com impacta una empresa Teal a escala individual, en els equips i al sistema.
  6. Entendre els principis bàsics de l’autogestió.
  7. Descobrir les pràctiques concretes que impulsen el creixement de les persones.
  8. Desenvolupar l’autoconeixement per un lideratge conscient.

¿A QUI VAN DIRIGITS ELS VERMUTS TEAL?

  • Persones curioses, amb ganes d’aprendre sobre nous models organitzatius.
  • Empresaris/es, directius/ves i propietaris/es.
  • Persones que lideren equips, projectes i acompanyen persones.
  • Departaments de gestió de persones.

Sessions

Sessió 1: Hola de nou, Teal – 3 de maig
Conèixer el context i paradigma Teal: principis, avantatges, reptes i cultura

Sessió 2: Jo dins Teal – 10 de maig
¿Què requereix de mi aquest nou paradigma? Parlarem d’auto-lideratge i les eines de desenvolupament personal que són necessàries per impactar desde dins cap a fora. El canvi individual per impactar al col·lectiu.

Sessió 3: l’Organització -17 de maig
Aquesta sessió aprofundirem en com és la gestió del dia a dia en una organització Teal: Espais de relació, coordinació, creació de rols i responsabilitats, flux de feina, lideratge….

Sessió 4: Els salaris i repartiment de beneficis- 24 de maig
¿Com s’organitzen els salaris i els beneficis? Donarem exemples reals de com avaluar per crear un sistema salarial just, transparent i en equilibri. També parlarem de l’impacte de repartir els beneficis per compartir també els reptes.

Sessió 5: Pràctiques concretes. – 31 de maig
Quines pràctiques necessitem implementar per un bon funcionament de l’autogestió; feedback, gestió de conflictes, transparència, tipus de presa de decisions, KPIS…

Sessió 6: Preparació de les persones i dels equips – 7 de juny
Com es preparen els equips i les persones pel canvi?

Horari de les sessions: de 12:00 h a 15:00 h (refrigeri inclòs)


El Vermuts Teal són co-finançats per Creacció i els participants. El cost d’assistència són 250 € per persona. En cas d’apuntar-se més d’una persona d’una mateixa empresa, el cost per persona és de 200 €.



Dinamitzadores

TEAL?

Quan Frederic Laloux fa servir el concepte d’empreses “Teal” en el seu llibre Reinventando las Organizaciones, ho fa per donar nom a un tipus d’organització empresarial que té poc a veure amb les estructures jeràrquiques i organitzatives de les empreses tradicionals i molt amb les tendències socials comunitàries i participatives i amb el tipus de relació col·laborativa que té lloc entre els éssers vius a la natura. Així és com desenvolupa un nou concepte d’empresa que es basa en tres pilars: autogestió, plenitud i evolució.
Nosaltres parlem de Teal per referir-nos a aquest moviment d’evolució de la consciència a les organitzacions, i presentem la proposta sota aquest marc.

Reemprenem el viatge

L’any 2019 Creacció va organitzar un viatge a Biscaia per un grup d’empresaris i directius de la comarca. L’objecte del viatge era visitar i trobar-se amb empresaris del grup NER i persones de K2K (consultoria especialitzada en el canvi organitzacional basada en Nou Estil de Relacions) amb la finalitat de conèixer una altra manera de fer les coses en l’àmbit organitzatiu/empresarial. Una manera diferent, que funciona, que permet a les persones sentir-se plenes amb el que fan i, com a conseqüència, aportar millors beneficis a les seves empreses i un retorn a la societat. Arran del viatge a Bilbao, es va crear un grup per quedar regularment per prendre una cervesa i conversar sobre els possibles avenços. La Pandèmia de la COVID i possiblement la falta de temps van aturar la dinàmica que s’havia originat i en aquest moment sentim la necessitat de tornar a crear xarxa i promoure l’evolució de les organitzacions a la comarca.

La Proposta

El propòsit d’aquests vermuts TEAL és obrir un espai per compartir coneixement, conversar, experimentar i mostrar exemples reals d’aquí Catalunya sobre noves formes de relació, d’organització i de lideratge, que ens acompanyin l’evolució amb les nostres organitzacions.