Osona a Bucarest, un pas més en l’aposta per una mobilitat sostenible

Osona va ser present la setmana passada, el 2 i 3 d’octubre, a la tercera trobada transnacional de la xarxa Beyond the Urban del programa europeu URBACT, del qual la nostra comarca en forma part i que es va celebrar a Bucarest (Romania). La jornada sobre intermodalitat, organitzada per l’Associació de Transport Públic de Bucarest-Ilfov, tenia per objectiu seguir treballant al voltant de la mobilitat sostenible en l’àmbit urbà-rural.

El primer dia, els assistents van abordar la integració tarifària i les eines digitals per resoldre els problemes específics de la mobilitat rural. També es va fer una sessió per incorporar l’accessibilitat a la mobilitat des d’una perspectiva inclusiva.

Aquestes trobades tenen com a objectiu ampliar el coneixement entorn els temes que es volen prioritzar a la xarxa europea i esdevenen un espai de participació i posada en comú del procés conjunt de les 10 ciutats o àrees participants, totes amb projectes vinculats a la mobilitat.

Els darrers mesos seran claus per tal de seguir avançant en la definició de les prioritats i la redacció definitiva del Pla d’Accions d’Osona que permetin disposar d’un full de ruta, amb propostes sobre mobilitat que es puguin desplegar a curt i llarg termini.

A la visita a Bucarest, la delegació d’Osona va estar encapçalada pels següents representants: Arnau Basco, conseller comarcal de Mobilitat; Pere Medina, president de la Mancomunitat la Plana; Alba Magem, vicepresidenta del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura; Arnau Rovira, alcalde de Manlleu i Mònica Carrera i Arnau Comajoan, tècnics del projecte Beyond the Urban.

Notícies publicades del projecte Beyond the Urban

Visita el web de la xarxa internacional Beyond the Urban

15 d'octubre de 2024