El programa té com a objectiu proporcionar assessorament, eines i coneixements per potenciar la gestió empresarial i el lideratge de les participants.
La segona edició del’Engrana, una iniciativa dissenyada per donar suport a projectes liderats per dones que es dediquen a l’elaboració de productes agroalimentaris i naturals, s’ha tancat aquest dimarts, 10 de desembre. El programa, impulsat des de Creacció i el Consorci del Lluçanès dins el marc del servei especialitzat a projectes agroalimentaris d’Osona i el Lluçanès, té com a objectiu proporcionar assessorament, eines i coneixements essencials per potenciar la gestió empresarial d’aquestes emprenedores i les seves habilitats de lideratge.
A la iniciativa hi han participat un total set dones emprenedores d’entre 25 i 50 anys, amb les seves empreses: Filatures (Oristà), Les Cabres d’en Raurell (Tavèrnoles), Xolla (Gurb), Mas Reixach (Sobremunt), La Cardiguera (Sant Martí d’Albars), Sequoia (Sant Vicenç de Torelló) i Xixovic (Vic). Bones sensacions entre les participants, amb una relació molt fluida.
Entre aquestes empreses, s’hi poden trobar des de productors de formatges, llet, llana, gelats i torrons artesans fins a obradors compartits i espais gastronòmics.
Una xarxa d’emprenedoria
El programa, que es va iniciar el 22 d’octubre, ha tingut una durada d’un mes i mig i s’ha portat a terme a l’Espai Crea de Casa Convalescència. Ha anat a càrrec d’Elisabet Bach Oller, experta en consolidació de micropimes; i Elisabet Freixa, consultora, facilitadora i coach en processos de desenvolupament.
S’han fet sessions grupals i també individualitzades d’assessorament, coaching i tutoria, en horaris convinguts entre les participants i les expertes. Entre els temes que s’han tractat hi ha la diagnosi de cada projecte, amb les seves fortaleses i febleses, la gestió de les finances, l’empoderament, eines de gestió, l’organització i l’eficiència, els tres àmbits en la fixació del preu i fins i tot una sessió inspiracional, a la que hi han assistit les participants de la primera edició de l’Engrana.
A més dels coneixements adquirits, cal posar en valor que les participants entren a formar part, a partir d’ara, d’una xarxa de dones emprenedores entre les quals es podran establir sinergies en totes direccions.