Unes 55 persones van assistir a la xerrada “Les empreses del futur” al VIT Vic, activitat que donava el tret de sortida al programa de formació empresarial d’Osona 2016.
Dijous dia 25 de febrer, Juan Freire, soci fundador de Teamlabs, mmodulUS i inViable i promotor del projecte Mondragón Team Academy, va oferir al VIT una xerrada sobre “Les empreses del futur” on el ponent va exposar els elements essencials que segons ell necessiten i/o necessitaran les empreses d’avui, algunes d’elles ja nascudes en aquest món caòtic on la planificació és substituïda, en molts casos, per l’experimentació.
El ponent va tractar temes com el propòsits i els valors, el lideratge al servei de projectes i de l’equip, la innovació continua, el “prototipat” continu (experimentar de forma continuada) i els escalats i aliances. Una part de la xerrada va tractar també temes d’equip, les noves habilitats que els components dels equips de treball han de tenir, a banda dels coneixements curriculars, la capacitat de crear conflictes creatius i l’estimulació del talent per obtenir treball i resultats col·lectius reals.
“Les empreses del futur” ha estat la primera de les accions formatives emmarcades en el programa de formació empresarial Osona 2016, que enguany arriba a la seva 3a edició. L’objectiu principal d’aquest programa és coordinar la formació a nivell comarcal per optimitzar recursos i per poder oferir nombroses activitats de temàtica molt diversa als diferents territoris.
El programa d’enguany consta de 35 sessions que es realitzaran a 12 municipis i que proposen un recorregut per tots els àmbits de l’empresa (planificació estratègica, màrqueting digital, gestió comercial, planificació econòmica i financera, i gestió d’equips, entre altres).
Podeu consultar el programa d’activitats previstes a: http://www.creaccio.cat/formacio
La passada edició del programa “Formació per a Empreses i Emprenedors” (2015) va comptar amb un total de 37 sessions, de març a desembre, a les que van assistir 660 persones.
Creacció, l’agència d’Emprenedoria, Innovació i Coneixement, ha impulsat aquest projecte juntament amb l’Ajuntament de Vic, l’Ajuntament de Manlleu, el Consorci del Lluçanès, l’Ajuntament de Roda de Ter, l’Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà, l’Ajuntament de Les Masies de Voltregà, l’Ajuntament de Centelles, la Mancomunitat La Plana i el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura. El programa ha comptat amb el suport del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Catalunya Emprèn, Ministerio de Empleo y Seguridad Social, Fons Social Europeu, Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), i la xarxa de municipis de la Diputació de Barcelona.