Ajuts de minimis per al foment i la protecció de la gastronomia catalana: Aquests ajuts, destinats a projectes que valoritzen la gastronomia tradicional catalana. Estan dirigits a empreses de restauració, entitats sense ànim de lucre, administracions locals i altres actors vinculats a la gastronomia. El termini de presentació de sol·licituds serà determinat en cada convocatòria.
Objecte:
Fomentar i protegir el patrimoni gastronòmic català i els diferents elements i agents que el componen donant suport a iniciatives i projectes duts a terme en l’àmbit de la gastronomia i la restauració per empreses i entitats públiques i privades, mitjançant les 8 línies d’ajut següents:
- Línia 1: per a projectes cooperatius per fomentar la gastronomia tradicional catalana mitjançant la cooperació de diferents agents. L’objecte de l’ajut és subvencionar projectes de cooperació entre dos o més restauradors, adreçats a la valorització de la gastronomia tradicional catalana, que incideixin en l’ús de producte de proximitat i de temporada. Es concediran fins a 40.000€ per projecte
- Línia 2: per a projectes d’introducció i foment de la gastronomia tradicional catalana a la restauració col·lectiva. L’objecte de l’ajut és subvencionar projectes l’objectiu dels quals sigui la introducció i el foment de la presència de plats i preparacions culinàries propis de la gastronomia tradicional catalana en l’àmbit de la restauració col·lectiva. Es concediran fins a 10.000€ per persona beneficiària.
- Línia 3: per al reconeixement del talent en gastronomia i el reconeixement de la qualitat dels productes agroalimentaris. L’objecte de l’ajut és subvencionar la realització de concursos i/o actes de reconeixement del talent gastronòmic i/o de la qualitat de productes propis de la gastronomia tradicional catalana. Es concediran fins a 20.000€ per persona beneficiària.
- Línia 4: per a l’organització de fires, mercats i altres esdeveniments similars de l’àmbit agroalimentari, oberts al públic. Es concediran fins a 30.000€ per persona beneficiària.
- Línia 5: per al foment de la recerca, la innovació, la transferència i la formació en gastronomia. L’objecte de l’ajut és subvencionar projectes de recerca, innovació, transferència i formació. Es concediran fins a 30.000€ per persona beneficiària.
- Línia 6: a la promoció digital i audiovisual de la gastronomia. L’objecte de l’ajut és subvencionar actuacions de promoció del patrimoni gastronòmic català i els diferents elements i agents que el componen a webs, xarxes socials, pòdcasts i revistes especialitzades pel que fa al seu foment i difusió, i també mitjançant projectes audiovisuals documentals i sèries de programes de TV de producció pròpia que els posin en valor i els expliquin a la ciutadania. Es concediran fins a 5.000€ per persona beneficiària.
- Línia 7: per portar a terme el projecte “12 mesos – 12 paisatges gastronòmics” L’objecte de l’ajut és subvencionar les actuacions que duen a terme les entitats de l’Administració local i grups d’acció local en el marc de la línia d’actuació “12 mesos – 12 paisatges gastronòmics”. Es concediran fins a 200.000€ per paisatge/mes
- Línia 8: per portar a terme el projecte “Productes herois del rebost del patrimoni gastronòmic”. L’objecte de l’ajut és subvencionar les actuacions que duen a terme les associacions/entitats representatives dels sectors agroalimentaris i gastronòmics, les cambres de comerç i els consells reguladors de DOP i IGP en el marc de la línia d’actuació “Productes herois del rebost del patrimoni gastronòmic”. Es concediran fins a 100.000€ per producte.
Termini:
La convocatòria amb l’obertura dels diferents ajuts es farà per fases durant aquest any i l’any 2025.
Consulta les bases reguladores
Tens dubtes? T’oferim assessorament en ajuts i subvencions! [Sol·licita l’assessorament]