El film es projectarà el 26 d’abril a l’ETC de Vic i comptarà amb un debat posterior de luxe, amb Alfred Vernis, Mònica Carrera, Marina Geli i Albert Cañigueral
Creacció projectarà el proper 26 d’abril el documental “Ciutat en Beta: el treball d’avui, la ciutat del demà” a l’espai ETC de Vic (Passeig Generalitat,46). L’acte començarà a les 19 h i inclourà una taula rodona posterior al film, conduïda per Alfred Vernis i amb la participació de Mònica Carrera, Marina Geli i Albert Cañigueral. La iniciativa s’engloba en els projectes estratègics del territori “Osona, reptes de futur”.
La projecció audiovisual, de 54 minuts de durada, obre via a diferents reflexions entorn el teletreball, l’automatització del treball i oportunitats d’ocupacions noves en diferents sectors econòmics.
Així, “Ciutat en Beta” planteja tots els escenaris possibles de futur en el món del treball a través d’una cinquantena de veus que valoren les transformacions socials, laborals i digitals. Els experts coincideixen en la necessitat de conduir els canvis des de l’humanisme tecnològic per no generar desigualtats.
La combinació de reflexions al voltant de l’urbanisme, el territori, l’arquitectura, la mobilitat i les noves formes de treball donen forma al documental. Durant la projecció, s’exposen casos de co-livings, plataformes, l’acceleració de la digitalització des de la Covid 19 i una mirada 360º d’aquests impactes per als negocis locals i globals.
Un debat de luxe
El documental genera moltes reflexions sobre les ciutats del futur. Algunes d’elles les podrem escoltar de primera mà a la taula rodona que conduirà Alfred Vernis, profesor titular del Departament de Direcció General i Estratègia d’Esade, i que comptarà amb un cartell de luxe.
Mònica Carrera és una arquitecta experta en disseny urbà i espai públic. Marina Geli, per la seva banda, és l’actual coordinadora del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials de la UVic-UCC i va ser consellera de Salut de la Generalitat entre els anys 2003 i 2010.
Capítol a part per a Albert Cañigueral, que lidera l’associació Ouishare, autora del documental juntament amb la productora Createl. Ell mateix es defineix així: “Soc un explorador, escriptor, ponent i consultor enfocat en els impactes socials i econòmics de les innovacions digitals que estan definint la nostra era”