A partir del mes de gener Creacció posarà en marxa la segona edició de l’activitat “Formació Experimental” en el marc del programa “Ocupació per a la indústria”. Es tracta d’un conjunt de cursos i formacions que tenen un doble objectiu: per una banda ajudar les empreses a trobar els perfils professionals que necessiten, personal qualificat per a determinades posicions de fabricació industrial que sovint costen de cobrir. Per una altra banda, ajudar les persones a completar les seves competències per assolir aquests perfils més demandats. Aquest any, i com a novetat, les formacions impartides s’elaboraran a la mida de cada empresa que ho demani, que al seu torn haurà d’adquirir un alt compromís de contractació entre els alumnes que finalitzin el curs amb èxit i compleixin els requisits dels diferents llocs de treball.
“L’oferta al mercat laboral i la demanda de les empreses no és coincident. Sovint les empreses necessiten un perfil professional molt específic, però també compromès, amb ganes de treballar i amb voluntat de tenir continuïtat dins de l’empresa”, explica Núria Macià, directora executiva de Creacció, i afegeix que “aquestes competències han d’estar complementades amb els coneixements tècnics per garantir l’èxit de la contractació, tant per part de l’empresa com per part del treballador”. Bona part de les activitats de “Formació Experimental” s’adreçaran a persones a l’atur, però d’altres també estaran pensades per promocionar internament professionals que ja formin part de la plantilla de l’empresa.
Curs d’operacions i processos amb La Farga
La primera d’aquestes formacions s’impartirà a partir d’una aliança amb La Farga i serà sobre “Operacions i processos bàsics d’indústria metal·lúrgica”. Es tracta d’un curs de 214 hores, que tindrà lloc del 23 de gener al 30 d’abril, i que ofereix un total de 20 places per a persones a l’atur residents a la comarca d’Osona i al Lluçanès. El termini d’inscripció acaba el proper 23 de desembre, i es pot formalitzar a través d’un formulari al web de Creacció.
“El talent existeix a tots els col·lectius, però cal un esforç per fer-lo aflorar. Això pretenem amb la nostra formació per a l’ocupació”, explica Dani Pérez, People & Organization Director de La Farga, segons el qual “tenim molt clars els nostres perfils, però ens enfrontem a un mercat laboral competitiu i amb manca de qualificacions industrials”. Per a Pérez, “els processos de reclutament i de selecció de la Farga volen diferenciar-se i aportar valor, apropar-se a tots els interlocutors d’interès, d’acord amb la política d’innovació i de responsabilitat social en tots els terrenys de la companyia”.
Alhora, “Formació Experimental” també convoca dues noves formacions, en aquet cas microcicles de curta durada que s’impartiran a finals de gener i a principis del mes de febrer i també s’adreçaran a persones a l’atur. Es tracta d’una formació de carretoner i d’una altra d’operació injectora en plàstic, cursos de 50 hores de durada demandats per empreses concretes que s’han compromès a incorporar a la seva plantilla part dels alumnes que acabin amb èxit l’activitat. El 29 del mateix mes, tots els interessats als cursos es convocaran a una sessió informativa, i posteriorment passaran per un procés de selecció, tant per part dels agents locals d’ocupació i dels tècnics que coordinen el programa com per part de l’empresa.
Per entrar al procés de selecció dels cursos els interessants han d’omplir la sol·licitud a qualsevol de les oficines de la Mancomunitat la Plana, del Consorci per a la Promoció dels Municipis del Lluçanès, del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, dels Ajuntaments de Roda de Ter, Manlleu, Centelles, Vic, Sant Pere de Torelló, Les Masies de Voltregà i Sant Hipòlit de Voltregà, i del Consell Comarcal d’Osona. També ho poden fer a través del web de Creacció.