El projecte, que compta amb la col·laboració d’Osona.com, El 9 Nou i la UVic-UCC, reforça la seva aposta per les entrevistes per connectar millor el talent local amb el territori i donar més visibilitat als professionals que treballen fora de la comarca.
Des del seu inici l’any 2021, el DOT, Talent d’Osona ha destacat com un punt de trobada per reconèixer i posar en valor el talent osonenc a l’exterior. Ara, el projecte fa un pas endavant: les entrevistes, fins ara disponibles en format escrit al web del DOT i als mitjans locals Osona.com i El 9 Nou, també s’oferiran en format pòdcast a les principals plataformes com Spotify i YouTube.
La nova dinàmica de treball comportarà alguns canvis significatius. Les entrevistes, que continuaran publicant-se amb periodicitat mensual, seguiran a càrrec d’una periodista dels diaris col·laboradors. La gran novetat és que ara s’enregistraran als estudis de ràdio de la UVic-UCC, amb el suport tècnic d’estudiants de la universitat, que s’encarregaran de la producció i postproducció dels continguts.
El DOT és un projecte que pretén ser el punt d’unió entre el talent que treballa fora de la comarca i el territori, creant un espai de diàleg que sigui accessible, dinàmic i inspirador. La finalitat passa per posicionar l’ecosistema del coneixement de la comarca i incorporar-lo als diferents projectes de desenvolupament local d’Osona.
Donar visibilitat al talent osonenc
Una de les principals missions del projecte és donar a conèixer les trajectòries professionals de persones de la comarca que, tot i treballar a fora, generen valor en diversos sectors. En aquests quatre anys, el DOT ha realitzat 49 entrevistes, amb una àmplia varietat de perfils: economistes, publicistes, científics, dissenyadors, empresaris i altres professionals. La majoria dels entrevistats són d’Europa (30), però també s’ha donat veu a talents que treballen a Amèrica (12) i Àsia (4).
A partir d’ara, el projecte DOT busca reforçar la seva part d’entrevistes per connectar millor el talent d’Osona amb el territori. Es gravaran en format pòdcast i s’utilitzaran diversos models: entrevistes temàtiques, amb temes rellevants i innovadors que estiguin a l’avantguarda de l’emprenedoria, la innovació i el coneixement; i col·laboratives, amb múltiples convidats, fomentant el diàleg i la col·laboració entre diferents àrees d’expertesa. Aquesta dinàmica busca generar sinergies positives i inspiradores.
Aquest projecte no només reforça l’ecosistema del coneixement a Osona, sinó que també el posiciona com un referent en projectes de desenvolupament local, connectant la comarca amb altres iniciatives punteres i innovadores.