L’adjunta a direcció de Fussimanya guanya el primer guardó Fem DEO. La distinció ha tingut lloc a l’acte central del Dia de la Dona, on hi ha participat l’antropòleg Joan Vinyets.
Aquest divendres, 10 de març, s’ha celebrat l’acte principal de les jornades Fem DEO a l’edifici El Sucre de Vic, organitzades per la Cambra territorial d’Osona, Creacció i el Consell Empresarial Osona. En total, hi han participat unes 90 persones, les quals representen una cinquantena d’empreses de tots els sectors econòmics de la comarca. L’acte ha estat conduit per la periodista osonenca Mònica Jofre i ha tancat amb un dinar networking.
Amb aires d’esdevenir un premi estable a la comarca, s’ha lliurat el primer guardó Fem Deo a Gemma Prat, dona empresària i adjunta a direcció de Fussimanya. Un guardó que ha volgut reconèixer la seva tasca al capdavant de l’empresa amb un estil de lideratge que es preocupa dels equips i de les persones que els formen, i es posa al lloc de l’altra i al servei de l’empresa utilitzant la comprensió i l’empatia, humanitzant l’organització i preocupant-se pel clima laboral, entre d’altres.
Prat és una jove emprenedora llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses i Publicitat i Relacions Públiques. Va començar a treballar a l’empresa Fussimanya, ara ja fa gairebé 15 anys. Actualment és adjunta a direcció i sòcia d’una de les empreses del grup. També ha realitzat el màster en coaching i PNL a l’Institut Gestalt de Barcelona i un curs de gestió empresarial a ESADE. Des dels seus inicis al món de l’empresa sempre ha tingut tracte directe amb tot el personal fins a portar un equip de 50 persones. Durant molts anys ha estat al capdavant de l’associació Osona Terra. En resum, una apassionada de l’alimentació i la gastronomia.
Les tres entitats organitzadores de l’acte, representades per Lurdes Baulenas (CEDO), Pere Antentas (Cambra) i Joan Carles Rodríguez (Creacció), han fet entrega del guardó, el qual ha estat elaborat per l’Escola d’Art de Vic.
Prat, en rebre el guardó, s’ha mostrat molt emocionada: “Gràcies a les tres entitats que són referents a la comarca i també a Fussimanya, la casa que m’han permès posar tots aquests valors en el dia a dia”. I ha volgut emfatitzar: “Les dones que hem tingut la sort de tenir una família on no hi ha hagut cap tipus de discriminació, hem de sensibilitzar-nos en ajudar a les que no ho tenen”.
Joan Vinyets posa deures a tothom en clau F
Joan Vinyets, antropòleg i autor del llibre “El món en clau F”, ha mantingut un debat moderat per Montse Ayats, on ha parlat sobre el paper de la feminització de la societat, com les organitzacions empresarials n’han de fer front i com, tanmateix, el ressorgiment de les noves formes de lideratge en modus “femení” està provocant canvis en l’esfera actual.
Vinyets arrancava amb tota una declaració d’intencions: “Jo no vinc a dir el què heu de fer, sinó que el llibre té la voluntat de ser una eina per reflexionar.” L’antropòleg ha vinculat el seu discurs al món empresarial: “Les nostres empreses aniran millor si apliquem la mirada en clau F; els hi acabarà aportant més valor”. I ha afegit: “El talent no és una qüestió de gènere sinó d’habilitats. No va d’homes i dones, sinó de comportaments i valors a la societat”.