Centenars de persones gaudeixen durant aquests dies de Nadal del mercat social de la reutilització, impulsat per cinc entitats socials i ubicat a l’església de la Pietat de Vic
Centenars de persones han passat aquestes dies de Nadal pel RESSÒ, el mercat social de la reutilització, que es va ubicar a dins un espai singular, l’església de la Pietat de Vic. La proposta ha estat un èxit i els mitjans de comunicació, tant locals com nacionals, n’han fet un ampli seguiment que fins i tot ha sorprès les cinc entitats socials que l’impulsaven.
La iniciativa ha funcionat com una prova pilot. L’objectiu final del projecte és l’impuls d’un espai permanent que funcioni com a centre de reutilització d’Osona, integrat i participat per les diferents entitats socials que treballen en aquest àmbit i que pugui ser un referent a Catalunya en la nova cultura de consum, un concepte molt estès ja al nord d’Europa.
Els organitzadors valoraran en les properes setmanes el resultat de la prova pilot i la seva viabilitat permanent. Si es decideix tirar endavant, es començaran a buscar espais i vies de finançament.
El RESSÒ, en la seva primera edició, ha ofert una botiga temporal de productes reutilitzats, de segona mà i restaurats impulsada per cinc entitats socials osonenques. Els visitants hi han pogut trobar mobles, roba i calçat, objectes de decoració, parament de la llar, llibres i discos, joguines, objectes infantils i també altres articles fets a partir de materials reciclats.
Un projecte innovador i singular
La singularitat del projecte és que incorpora persones de col·lectius vulnerables en un projecte de futur oferint-los oportunitats d’inserció laboral. A més, aporta valor, crea riquesa i promou l’economia circular i el consum responsable. També singularitza l’aposta per la cura del medi ambient, recuperant objectes per ser reutilitzats, promovent la prevenció de residus. O sigui, es tracta d’un projecte innovador de consum responsable i d’economia circular, que té per objectiu fer visible la reutilització com una alternativa de consum sostenible i responsable.
Les cinc entitats impulsores són Associació Tapís, Fundació Areté, Associació Ashes, La Fera Ferotge i la Fundació Trueta. El projecte compta amb el suport de Creacció, l’Ajuntament de Vic, la Mancomunitat la Plana, l’Agència de Residus de Catalunya, la Fundació Girbau, la Fundació Puig-Porret i la Comunalitat de Vic.
Més informació sobre el RESSÒ