Els guardons, convocats pels serveis d’emprenedoria d’Osona, promouen l’esperit emprenedor, innovador i creatiu dels alumnes de la comarca. En aquesta edició s’han premiat propostes vinculades a la tecnologia per a persones grans, connexió entre esportistes, reciclatges d’ulleres i fins i tot un assessor d’imatge virtual.
La Sala Gòtica de Casa Convalescència de Vic ha acollit aquest divendres, 14 de juny, el lliurament dels xecs-regal als guanyadors de la cinquena edició dels Premis Educaemprèn Osona i el Repte Empresa. Els premis, creats i organitzats conjuntament amb tots els serveis d’emprenedoria de la comarca d’Osona, volen motivar i promoure l’esperit emprenedor, innovador i creatiu de l’alumnat de batxillerat, FP i universitat, mitjançant el reconeixement públic de projectes emprenedors.
La presidenta de Creacció i regidora de Promoció Econòmica, Ocupació i Comerç de l’Ajuntament de Vic, Bet Piella, ha donat la benvinguda als participants i els ha instat a continuar explorant en l’àmbit de l’emprenedoria. “Les empreses no poden fer res si no tenen gent com vosaltres”, ha assegurat.
Per la seva banda, David Bosch, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu, ha destacat el treball realitzat en equip pels estudiants, on han pogut aprendre a col·laborar, una pràctica que necessitaran un cop s’incorporin a la vida laboral real.
Els premiats
La proclamació dels premiats s’ha realitzat després de l’exposició dels projectes dels equips finalistes de cada categoria. Pel que fa a l’Educaemprèn, s’han presentat als premis un total de 41 projectes de sis escoles i instituts diferents, i a la fase decisiva n’hi han arribat nou. Els guanyadors han estat els següents:
Categoria A, dirigida a estudiants de secundària (3r i 4r d’ESO)
Cooperativa AVIGÈNIUS – Escola Rocaprevera, formada per Arnau Jimenez, Nuri Noguer, Clara Altimiras, Narcís Grèbol i Laia Altimiras. Ofereixen un servei per facilitar l’ús de tecnologies a la gent gran: ensenyen el funcionament de diferents aplicacions, vídeos i tríptics informatius per a la gent gran….
Categoria B, dirigida a estudiants de batxillerat i CFGM
ConnectSports – Institut les Margues, amb Aran Pla, Joana Arumí, Júlia Valverde i Mireia Villegas. Creació d’una aplicació digital que facilita la connexió entre esportistes. L’aplicació consta d’un mapa que indica totes les localitzacions amb pistes esportives que se situïn a prop de l’usuari, a més d’una opció de xat que permet interactuar amb altres usuaris de la zona.
Categoria C, dirigida a estudiants de CFGS i universitaris
EcoCase Woodys – Institut de Vic, amb Ainhoa Pérez, Magalí Masmitjà, Júlia Espona i Blanca Clapera. Proposta de nou producte amb la merma que resulta de la producció de les ulleres o de les que ja estan malmeses o descatalogades. Es proposa fer fundes de mòbil personalitzades per combinar-les amb les ulleres de Woodys Eyeware. Idea sostenible i responsable amb els objectius ODS.
Categoria Repte Empresa, dirigida a estudiants de batxillerat i cicles formatius
Future Vision – La Salle de Manlleu, format per Pol Parés, Ton Farré, Jana Martín Núñez i Guim Autet. Proposta de fidelització als clients de Woodys, amb la creació de un software (o app) que funcioni com a assessor d’imatge. L’aplicació et permet escollir les ulleres de Woodys segons la forma de la cara.
Els guanyadors del Premis Educa Emprèn han rebut xecs-regal, per valor de 500 euros cadascun, que podran bescanviar per material informàtic i d’oficina. El vencedor del Repte Empresa, rebrà unes olleres de Woodys Eyeware, l’empresa que enguany ha plantejat el repte.
L’acte s’ha tancat amb un reconeixement als centres participants, agraint-los la seva implicació i dedicació en els premis i amb una conversa amb Pol Colom, de 19 anys, fundador & CEO de l’empresa AdImproves.com.
En Pol ha creat una empresa digital on ajuda les petites empreses locals a posicionar-se i vendre arreu del món. “Heu de fer allò que us agrada”, ha recomanat en Pol als assistents.