“El que et diferencia dels altres són els valors que sumes a la teva tasca professional”
Teclatic va néixer fa 7 anys de la mà de Jaume Martínez, i actualment, Josep Yebra i Pol Vilarrasa també formen part de l’equip.
Des de llavors han creat software a mida per a clients de diversos sectors com indústria, esport, construcció i IOT.
Diuen que “transformem la idea/necessitat del client en una solució de software web” i que cada client i cada projecte tenen necessitats diferents: automatitzar i/o optimitzar processos, reduir costos, crear una eina que els permeti ser competitius, crear un producte software per distribuir entre els seus clients, etc.
– Quin és el valor diferencial del vostre projecte?
Evidentment, oferir el millor servei professional és un punt a favor, però penso que tu pots oferir professionalment també ho pot oferir la teva competència. Per tant, el meu punt de vista és que el que et diferencia dels altres són els valors que sumes a la teva tasca professional. Sinceritat, confiança, implicació, proactivitat, bon tracte, empatia… Crec que aquest és el nostre valor diferencial.
Al llarg dels anys, cada projecte ha provocat una relació d’amistat amb el client, la col·laboració amb altres empreses a les que hem donat el mateix tracte. Així hem creat una xarxa de relacions que en molts casos no ha estat només professional.
Estic segur que aquest és el motiu pel qual en els 7 anys de vida de Teclatic no hem hagut de realitzar cap tasca comercial.
El resultat de la nostra feina i la satisfacció amb el tracte ens ha portat un projecte rere l’altre.
– Quines són les perspectives de futur de Teclatic?
Fins ara hem realitzat projectes personalitzats per als nostres clients. Desenvolupem projectes des de zero. Això és el que ens agrada i ho continuarem fent, però el principal objectiu per aquest 2021 serà crear producte de software propi per poder-lo oferir a nous clients.
– Què has après de l’experiència d’emprenedoria?
Cada dia aprenc coses noves, l’aprenentatge és continu. Jo sóc enginyer de software. Per tant, el que sabia fer quan vaig decidir crear Teclatic era crear software.
Però portar una empresa implica molt més. Aconseguir projectes, el tracte amb els clients, tracte amb proveïdors, gestió del temps, gestió de l’equip que t’ajuda, gestió dels èxits i fracassos, etc.
El que he après de l’emprenedoria és que l’autocrítica és imprescindible. Has de saber sempre perquè han sortit bé les coses o perquè no han sortit bé i en quina mesura tu ets responsable de l’èxit o el fracàs. Quan fas aquesta anàlisi sincera veus que el que has après és a conèixer-te millor.
– Si haguessis de donar un únic consell a un emprenedor/a, què li diries?
Li diria que el que a mi m’ha funcionat és implicar-me amb els projectes i amb les persones, tenir ganes d’aprendre i ganes de créixer. Sense això també es pot emprendre, però serà una mica més difícil .