Aquest mes de setembre s’ha presentat el projecte Mengem d’Aquí, Osona i Lluçanès, amb el qual es vol acostar els productes agroalimentaris del territori a les escoles, al mateix temps que fomenta uns hàbits més saludables, sostenibles i bons entre els infants i les seves famílies, i que arrenca amb una prova pilot a cinc centres educatius de la comarca.
Organitzat pel Consell Comarcal d’Osona, el Consorci del Lluçanès i Creacció, Agència d’Emprenedoria i Coneixement, compte amb la participació de la resta d’entitats de promoció econòmica de la comarca, i amb l’assessorament expert de la Fundació Alícia que aporta el seu coneixement en l’àmbit de la millora dels hàbits alimentaris i de la incorporació del patrimoni culinari local als menús escolars.
La Fundació Alícia ha elaborat, de la mà de 7itria, empresa concesionaria del servei de menjador, un menú patró segons les recomanacions més actuals de l’ASPCAT seguint les directrius de la OMS. També ha acompanyat el projecte en l’elaboració d’un receptari que inclou un increment i diversificació de productes vegetals (llegums, cereals, hortalisses, etc.), vinculant-los a una temporada de producte i sumant receptes que possiblitin la seva incorporació i siguin del gust dels infants.
Creacció està contactant amb el sector agroalimentari de la comarca interessat en formar part del projecte i facilita la possible incorporació dels agroproductors que puguin i vulguin vendre els aliments que crien, elaboren i/o produeixen a les cuines de les cinc escoles participants. El projecte, com el seu predecessor a l’Alt Urgell i la Cerdanya, vol caminar amb pas ferm i segur i és per aquest motiu que la incorporació de productors està sent paulatina a mesura que es donen les condicions idònies per la seva incorporació.
Podreu trobar tota la informació sobre el projecte, els menús, els productors i molt més al web del Mengem d’Aquí Osona i Lluçanès i a l’Instagram
A menjar se n’aprèn menjant