PEAC – Ajuts per al foment de la transformació del sistema agroalimentari català

Nova línia d’ajuts per empreses del sector agroalimentari que impulsa un sistema alimentari més sostenible, competitiu i arrelat al territori. Inclou recursos per millorar la sostenibilitat, la traçabilitat i l’etiquetatge, l’emprenedoria i el relleu generacional, l’ús eficient de l’aigua, l’higiene i qualitat als petits elaboradors i la innovació.

Objecte:

Millora del sistema alimentari català en termes de sostenibilitat ambiental, social i econòmica. Els ajuts dotaran de l’instrument necessari per a articular un sistema alimentari integral, sostenible, competitiu, arrelat territorialment al país i basat en la seva diversitat, que produeixi uns aliments saludables, accessibles i de qualitat, reconeguts per les persones consumidores. S’articulen amb 10 línies:

  •  Línia 1, per al càlcul del perfil de sostenibilitat ambiental de les empreses agràries de Catalunya que inclou la petjada ambiental de producte (annex 2 de les bases).
  •  Línia 2, per a les infraestructures alimentàries compartides (annex 3 de les bases).
  •  Línia 3, per al foment per a la digitalització i la traçabilitat empresarial mitjançant l’etiquetatge intel·ligent (annex 4 de les bases).
  •  Línia 4, per al foment de projectes transformadors per incrementar el valor afegit dels productes i els coproductes alimentaris (annex  5 de les bases).
  •  Línia 5, per al suport a l’assessorament per al compliment de la normativa d’higiene i qualitat als petits elaboradors (annex 6 de les bases).
  •  Línia 6, per a la creació i la difusió d’activitats de sensibilització per a la prevenció de pèrdues i malbaratament alimentaris i projectes innovadors per a l’aprofitament dels aliments (annex 7 de les bases).
  •  Línia 7, per al foment per al relleu generacional i l’emprenedoria de negocis d’artesania alimentària (annex 8 de les bases).
  •  Línia 8, per al foment de la creació i la continuació de noves empreses liderades per dones, relacionades amb la producció i la  transformació d’aliments (annex 9).
  •  Línia 9, per al foment de projectes de transformació alimentària d’entitats del tercer sector d’acció social (annex 10 de les bases).
  •  Línia 10, INNOTRACK, per a la innovació en l’àmbit de la digitalització, la sostenibilitat i la competitivitat de l’empresa, per a la preparació de propostes per a la participació en projectes europeus i per a la innovació en l’àmbit de la gestió i l’ús eficient de l’aigua a la indústria agroalimentària i forestal i per a la innovació en l’àmbit de la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris (annex 11 de les bases).

Detall de cada línia:

En el següent enllaç podeu consultar el detall de cada una de les línies d’ajuts: 

  • els beneficiaris
  • requisits
  • despeses subvencionables
  • quantia de la subvenció
  • els criteris de priorització. 

Termini: 

El termini de presentació s’inicia el 14/12/24 i finalitza el 27/01/25.

Aquests ajuts s’atorgaran per concurrència competitiva. 

Es poden presentar com a màxim dues sol·licituds per persona sol·licitant.

Consulta les bases reguladores / Convocatòria 

Més info

Tens dubtes?  T’oferim assessorament en ajuts i subvencions! [Sol·licita l’assessorament]

23 de desembre de 2024