Viu l’embotit, un recorregut de 4 tasts únics a Osona

Durant el mes de febrer els embotits són uns dels protagonistes del projecte “12 mesos, 12 paisatges de Catalunya”. Un projecte emmarcat en les accions que es promouen en l’àmbit català amb el reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025. Durant tot l’any, Catalunya s’omplirà de diverses activitats.

A Osona, les activitats començaran amb quatre tasts únics amb els embotits com a protagonistes. Estan impulsats pel Consell Comarcal d’Osona – Osona Turisme i Creacció dins del projecte Fet a Osona i es faran durant els caps de setmana del mes de febrer a Manlleu, Vic, Sant Miquel de Balenyà i Cantonigròs. Cada activitat relacionarà embotits, cultura i productes convidats.

Durant el mes de febrer s’han programat quatre tasts. El primer serà el dissabte 1, a les 6 de la tarda. El restaurant Thymus de Manlleu acollirà el primer tast centrat en embotits premiats i s’acompanyarà d’un maridatge singular i de la música i poesia de Guillem Ramisa.

El segon, serà el diumenge 9 en el marc del TrufforumVic. L’Aula de la Tòfona acollirà un tast d’embotits trufats maridats amb vins. Serà a les 12.45h.

El tercer tast serà el dissabte 15 de febrer, a les 6 de la tarda, a Sant Miquel de Balenyà, a Cerveses del Montseny i combinarà embotits de territori, les cerveses osonenques i l’humor de Godai Garcia.

Tancarà el cicle el dissabte 22 de febrer a Ca l’Ignasi, a Cantonigròs, on es tastaran embotits singulars que es maridaran amb pans i cervesa Panarra i amb una lectura de textos literaris vinculats a la gastronomia amb l’escriptora i dibuixant Noemí Morral.

Mercat de Vic

En el marc del projecte Fet a Osona també s’està impulsant l’espai al mercat setmanal de la plaça Major de Vic (a la zona del Merma) on cada setmana diferents productors de la comarca d’Osona donen a conèixer i venen els seus productes. Durant el mes de febrer hi haurà diferents productors d’embotits de diferents xarcuteries de la comarca.

24 de gener de 2025